Varannan student klarar sig inte själv utan måste be om pengar från andra, säger aftonbladet. Swedbanks ekonomer får studenters ekonomi till ett minus-saldo, rapporterar Dagens Industri. Och svenska folkets åsikt i frågan är därmed klar – ”Sluta klaga, studenter”.

För om man är student och tror att man an bidra med saker till samhälet genom utbildning då vill man också leva på ett minimum. Helst vill man bo på en studentkorridor och betrakta allt mer än pasta med ketchup som lyxmat. Det hör till. Även om amn till hör den stora grupp studenter som är över 25 år gamla.

Och för de som mot all förmodan inte vill leva på det viset så kan man ju alltid vid arbeta vid sidan om. Precis som  löntagare med heltidstjänster väljer att ta extraknäck för att klara sig.

Några resonerar som så att det ju finns utbildningar där studenterna minsann inte lägger ned så mycket tid som 40 h per vecka. Men få tycks reflerktera över att det är ett problem med utbildningen – inte en lösning på studenternas ekonomiska situation. Eller kanske vill samhället ha dåligt utbildad arbetskraft som bara är tacksam över att få känna att man har råd till ett bättre boende?

Annonser