Rekordmånga söker till Lunds universitet till hösten… Det är den typen av sak som studera.nu har svårt att förutse. Igen.

Det är förståss trevligt att så många inser värdet av högre utbildning, men jag underar i vilken mån Lunda kommun tänkt på vad det innebär. För bland de eviga sannigarna i Lund hör att ingen kan förutse att det kommer snö på vintern eller studenter till hösten. Precis som t.ex. Göteborg har Lund en bostadsförmedlingstjänst, BoPoolen som drivs av Lunds Universitets Studentkårer (Lus), men det finns en gräns för hur många staden kan svälja.

Enligt den bostadsundersökning som gjordes som ett samarbete mellan lärosäten, studentkårer och kommuner i Uppsala och Lund (inklusive Campus Helsinborg) har 19% av studenterna i Lund fått problem med sina studier på grund av bostadssituationen i staden. 5% av Lunda-studenterna jar rent av hoppat av, eller funderat på att hoppa av, sin utbildning på grund av bostadsbristen. 2% har tackat nej till sin utbildningsplats i Lund på grund av bostadssituationen.

Något att tänka på…

Annonser